ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αυτοκτονία μετανάστη στην Κόρινθο και τα επεισόδια

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αυτοκτονία μετανάστη στην Κόρινθο και τα επεισόδια
InTime

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης έκανε λόγο στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η πολιτική που ακολουθείται οδήγησε στην αυτοκτονία του 24χρονου και κατ’ επέκταση στα επεισόδια στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου.

Στην κυβερνητική πολιτική χρεώνει την αυτοκτονία του 24χρονου αλλοδαπού στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορινθίας, ο αρμόδιος τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει: «Πάνε να κάνουν την ανθρώπινη απώλεια συνήθειά μας. Από την Κόρινθο ως την Κω μια αθλιότητα δρόμος! Η αυτοκτονία 24χρονου στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που εξαθλιώνει τους ευάλωτους, προσβάλλει τη χώρα και τους πολίτες της. Δεν θα το επιτρέψουμε!».

Η αυτοκτονία που έφερε τα επεισόδια

Νεκρός βρέθηκε ένας μετανάστης στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 24χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν έμαθε ότι η 16μηνη κράτησή του θα παραταθεί, ενώ ο ίδιος είχε την εντύπωση ότι θα έφευγε από το κέντρο.

Στη συνέχεια οι υπόλοιποι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά μέσα στο κέντρο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν πάρει έκταση.

Οι μετανάστες που ζουν εντός των δομών του στρατοπέδου, έβαλαν φωτιά σε στρώματα και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Τη στιγμή που ξεκινά η ένταση στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κορίνθου έχει καταγράψει κάμερα κινητού. Στις εικόνες φαίνονται εξαγριωμένοι πρόσφυγες που κινούνται με απειλητικές διαθέσεις προς την πύλη, ενώ κάποιοι εκτοξεύουν και πέτρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους, 1.449 μολύνσεις και 54 θανάτους