ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικές αποφάσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Τελικές αποφάσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Τις λεπτομέρειες που αφορούν το χρόνο και τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών καλείται να διευθετήσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Το Πολιτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει λίγο μετά το μεσημέρι στην Ιπποκράτους, θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις ενόψει της αλλαγής ηγεσίας, την οποία μέχρι στιγμής επίσημα έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει μόνον ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ο Ε. Βενιζέλος συλλέγει υπογραφές στο κείμενο της υποψηφιότητάς του.

Τα χρονοδιαγράμματα

Μέχρι στιγμής, σίγουρο θεωρείται ότι στις 9 και 10 Μαρτίου θα διεξαχθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Τα όργανα θα επικυρώσουν επισήμως τις υποψηφιότητες, ενώ θα παρουσιαστούν οι υπογραφές στήριξης των υποψηφίων.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ορίσει το χρόνο της εκλογικής διαδικασίας και τις λεπτομέρειές της, ωστόσο θεωρείται μάλλον αδύνατο να μην προκριθεί εκλογή από τη βάση, αλλά από ένα πιο «κλειστό» όργανο.

Πιθανή ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών θεωρείται η 18η Μαρτίου, που εφόσον αποφασιστεί και επίσημα, ο μηχανισμός του κόμματος που βρίσκεται σε διάλυση θα πρέπει να «στήσει» τη διαδικασία σε χρόνο μόλις δύο εβδομάδων. Ωστόσο, καίτοι η πλευρά Παπουτσή θα έβλεπε θετικά μια μικρή παράταση, η πλευρά Βενιζέλου διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί νέα αναβολή.