ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συσπειρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αποδομήθηκε πλήρως το αστείο κατηγορητήριο για Παππά»

Συσπειρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αποδομήθηκε πλήρως το αστείο κατηγορητήριο για Παππά»

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η υπόθεση αυτή θα κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας τις όλες τις δυνάμεις του σε συσπείρωση γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.

Την άποψη ότι το κατηγορητήριο εναντίον του Νίκου Παππά αποδομήθηκε λέξη προς λέξη κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, χθες, στη Βουλή και αφορούσε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού κατά την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καταθέτουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η υπόθεση αυτή θα κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας τις όλες τις δυνάμεις του σε συσπείρωση γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες στήριξε χωρίς αστερίσκους τον Ν.Παππά.

«Η εικόνα των υπουργικών εδράνων κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, έδειξε ακριβώς το τι συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση. Είναι απούσα! Όχι μόνο από μία τόσο σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά από όλα τα σοβαρά ζητήματα». Έτσι σχολίασε στο Newsbomb.gr, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την απουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών από τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, γιατί πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική δίωξη και δεν θα μπορούσαν να την υπερασπιστούν».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η πλευρά της πλειοψηφίας έβαλε «δευτερότριτα» -αυτό τον όρο χρησιμοποίησε- στελέχη να τοποθετηθούν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πως ούτε η ίδια η Νέα Δημοκρατία δεν να εξηγήσει επαρκώς την απόφαση της.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχόλιο που έκαναν ότι αυτό που πράττει η κυβέρνηση, με τις συνεχείς και άνευ στοιχείων διώξεις στελεχών των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια στιγμή στο μέλλον θα της γυρίσει σε «μπούμερανγκ», υπονοώντας ξεκάθαρα πως όταν το κόμμα τους επιστρέψει στην εξουσία, ενδεχομένως να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Συσπείρωση

Το κλίμα που επικρατούσε στη Κουμουνδούρου μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, ήταν ιδιαιτέρως βαρύ. Επομένως, η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Δευτέρα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη – όπως άλλωστε και η κριτική που ακούστηκε και από άλλα στελέχη, όπως είναι οι Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως μετέφεραν στο Newsbomb.gr πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η ένταση εκτονώθηκε πολύ γρήγορα και όλοι κατάλαβαν ότι στη παρούσα φάση, δεν υπάρχουν περιθώρια για εσωκομματικά «τζαρτζαρίσματα», αλλά είναι η ώρα της σύγκρουσης με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ευεργετικά για την Κουμουνδούρου φαίνεται πως θα λειτουργήσει η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, αφού και χθες στη Βουλή, επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη όλων των πλευρών προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον οποίο ο Ν.Παππάς φέρεται να έχει ψυχραμένες σχέσεις, στήριξε με θέρμη τον σύντροφο του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, ενώ παρών στη διαδικασία ήταν και ο εσωκομματικός «εχθρός» Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Άλλωστε, από τη πρώτη κιόλας στιγμή που από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ πρότειναν την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής εναντίον του πρώην υπουργού, η Κουμουνδούρου σημείωνε χωρίς περιστροφές, πως η επίθεση στον Νίκο Παππά, είναι επίθεση εναντίον όλου του κόμματος. Όπως έλεγαν, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η «εκδίκηση» της διαπλοκής, εναντίον του υπουργού που προσπάθησε να ρυθμίσει το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, οδηγώντας για πρώτη φορά στα δημόσια ταμεία τους επιχειρηματίες που κατείχαν επί δεκαετίες δημόσιες συχνότητες και δεν έβαλαν ποτέ το χέρι στη τσέπη.

Αυτό, άλλωστε, τόνισε κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας εκτενέστατη αναφορά στα οικονομικά οφέλη που έφερε στα δημόσια ταμεία η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, εκφράζοντας την απορία του για το πως είναι δυνατόν να στήνεται προανακριτική επιτροπή για κυβερνητικό στέλεχος που όπως είπε, όχι μόνο δεν προκάλεσε ζημιά στο δημόσιο, αλλά αντίθετα προσέφερε πολλά οφέλη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πολλές φορές ότι η νυν πλειοψηφία διώκει τους πολιτικούς της αντιπάλους, με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά και για να εξοφλήσει γραμμάτια απέναντι σε μερίδα της «διαπλοκής», στην οποία και χρωστάει την αναρρίχηση της στην εξουσία.

«Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν. Ο κύριος Μητσοτάκης να ξέρετε πόσους έχει που ερίζουν για το ότι εξαιτίας του εξελέγη πρωθυπουργός. Πόσους έχει άραγε που ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη;» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.