ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: «Κλειδί» η επιστροφή στην Ανάπτυξη

Κ. Χατζηδάκης: «Κλειδί» η επιστροφή στην Ανάπτυξη

Αιχμές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για τις καθυστερήσεις στην απορροφητικότητα των κονδυλίων, αφήνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας επενδυτικής τράπεζας και επισημαίνει πως αν η χώρα πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί στη νέα δανειακή σύμβαση, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

«Η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Στα τέλη Ιανουαρίου ήμασταν στη 18η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ. Στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο βρισκόμαστε στην 23η θέση, ενώ το Σεπτέμβριο του 2009 ήμασταν στην 5η», σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, κοινωνική γαλήνη, αλλά και μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας για να βγει η χώρα από την κρίση, προτάσσοντας τις απαραίτητες ενέσεις ρευστότητας και δράσεις για μια Ελλάδα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα.

Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Χατζηδάκης θέτει ως στόχο την αυτοδυναμία της ΝΔ, ξεκαθαρίζει όμως πως από την επόμενη μέρα θα πρέπει να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για να μπει ο τόπος σε μιαν άλλη πορεία.