ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είπε ψέματα για τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ο Νικητιάδης

Είπε ψέματα για τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ο Νικητιάδης

Πολιτικά έκθετο αφήνει τον Γιώργο Νικιτιάδη, το έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα σε σχέση με το κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Ροδίτης Υφυπουργός σε επίκαιρη ερώτηση του Μπ. Χαραλάμπους στη βουλή, για την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τη Σ.Τ.Ε της Κέρκυρας, υποστήριξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ουδέποτε είχε ούτε την πρόθεση, ούτε καν σκέψη να κλείσει τις τρεις σχολές Κέρκυρας, Θράκης και Ναυπλίου.

«Ούτε συζητήσαμε, ούτε αποφασίσαμε, ούτε πρόκειται, ούτε υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να κλείσει η Τουριστική Σχολή στην Κέρκυρα», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Γ. Νικητιάδης.
Ωστόσο, στο επίσημο έγγραφο, που φέρνει στη δημοσιότητα το CorfuPress.com, στο οποίο υπογράφει η υφιστάμενή του Γ.Γ. του Υπουργείου Ντίνα Μπέη και απεστάλη στη διοίκηση του ΟΤΕΚ με κοινοποίηση και στο γραφείο του Π. Γερουλάνου, διαψεύδει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις δηλώσεις Νικητιάδη στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω έγγραφο που υπογράφει η κα Μπέη, δίνει ξεκάθαρη εντολή στη διοίκηση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης να κλείσει τρεις συγκεκριμένες σχολές, της Κέρκυρας, του Ναυπλίου και της Αλεξανδρούπολης για να εξοικονομηθεί ποσό 1,5 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6/2/2012 συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών των Γενικών Γραμματέων και Εκπροσώπων όλων των Οικονομικών Διευθύνσεων όλων των Υπουργείων κατά την οποία συζητήθηκε και αποφασίστηκε περαιτέρω περικοπή δαπανών (ανά φορέα) του ήδη εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2012.

Στο ως άνω πλαίσιο αποφασίστηκε περικοπή –κατά 1.500.000€- του εγκριθέντος για το οικονομικό έτος 2012 ποσού επιχορήγησης (ήτοι 12.800.000€) του ΟΤΕΚ με αποτέλεσμα το ετήσιο ποσό (για το οικονομικό έτος 2012) επιχορήγησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Οργανισμού να διαμορφώνεται πλέον στα 11.300.000€. Το ποσό αυτό θα εξοικονομηθεί από την αναστολή της λειτουργίας από το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς τριών εκπαιδευτηρίων του οργανισμού σας, ήτοι: της ΕΠΑΣ Θράκης, της ΕΠΑΣ Κέρκυρας και της ΕΠΑΣ Ναυπλίου. Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να προβείτε το συντομότερο δυνατόν τόσο σε σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού σας για το 2012 τον οποίο θα μας αποστείλετε για έγκριση, όσο και στις δέουσες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των ως άνω εκπαιδευτηρίων σας.

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Κωνσταντίνα Μπέη».

eggrafo