ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πάγκαλος: Βλέπω μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Θ. Πάγκαλος: Βλέπω μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προβλέπει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ πολιτικών στελεχών, βουλευτών και ανθρώπων από άλλους χώρους που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. «Δεν προβλέπω πλειοψηφία αυτοδύναμη του ενός ή του άλλου κόμματος», ανέφερε.

«Αριστερά είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, αμφισβητώντας τον... αριστερό τους χαρακτήρα.

«Αρνούμαι να χρησιμοποιήσω τον όρο «Αριστερά» για τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα. Για μένα πραγματική Αριστερά στη χώρα παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι αυτά τα κινήματα, τα τρία, περιλαμβανομένου του κ. Κουβέλη, είναι κομμουνιστογενή. Είναι κινήματα που προέρχονται από την αποσύνθεση του κομμουνιστικού χώρου», ανέφερε.

«Υπήρξαν ανίκανοι στην κυβέρνηση του Γιώργου»

Παρότι αποφεύγει να πάρει θέση για το ποιον θα στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε όσους διαφοροποιήθηκαν, ενώ έπαιξαν περίτρανο ρόλο στη διαχείριση της κρίσης μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής «και χωρίς ποτέ να έρθουν σε σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου. Αυτοί όχι απλώς υπήρξαν ανίκανοι στη δουλειά τους, αλλά είναι και ανυπόληπτοι».

Μάλιστα, εάν οι συγκεκριμένοι ήταν και «κηπουροί», τότε αποτελούν αισχρή περίπτωση.

«Ο Παπαδήμος ήξερε να μιλήσει ως ίσος προς ίσο»

Παράλληλα, ο κ., Πάγκαλος μιλά με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, παρά τα «άπειρα ελαττώματα» της θητείας τους, τα οποία διορθώθηκαν.

«Ο κ. Παπαδήμος έχει τα προσόντα που χρειάζονται για να διευθύνει μια κυβέρνηση και είχε και ένα πρόσθετο προτέρημα που δεν ήταν δεδομένο: ήξερε να ορθώσει το ανάστημά του και να μιλήσει ως ίσος προς ίσον στους χώρους λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων», υπογραμμίζει.