ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «είπαν» ΔΑΚΕ-Σαμαράς

Τα «είπαν» ΔΑΚΕ-Σαμαράς

Συνάντηση με το προεδρείο της ΔΑΚΕ, είχε το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές έθεσαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα των επιμέρους τομέων της οργάνωσης και εξέφρασαν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Κατήγγειλαν έντονα τη συνεχιζόμενη πρακτική που ακολουθούν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης (μετακινήσεις, τοποθετήσεις, προαγωγές) και ζήτησαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να φρενάρει τις πρακτικές αυτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς:

- τόνισε ότι, ειδικά για τα ζητήματα της Παιδείας, δεν θα ψηφίσει κανένα σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή.
- κάλεσε το προεδρείο της ΔΑΚΕ να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος για ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο και αγοραστική δύναμη στο μισθό του.
- συζήτησε για το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων, το οποίο ο ίδιος θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Όπως πολύ σοβαρό θεωρεί και το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.
- υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού συστήματος με στόχο τον εξορθολογισμό του και με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης.