ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με την αποψινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ο "οδικός χάρτης" της κυβέρνησης της ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα χαράσσεται με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Γι' αυτό ανακοινώνει άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και χώρους εκπαίδευσης. Οι επικίνδυνες δηλώσεις ότι "βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας" καταρρέουν μπροστά στα καθημερινά στοιχεία της πανδημίας.

Γι' αυτό ακόμα και τώρα, με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν μπορεί να είναι η τελειωτική απάντηση στην πανδημία, αρνείται την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια, η οποία σκοντάφτει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και στους ανταγωνισμούς των φαρμακευτικών ομίλων.

Γι' αυτό η κυβέρνηση, ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, αρνείται να πάρει μια σειρά μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική ανακούφιση. Αρνείται να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, να επαναφέρει το αφορολόγητο όριο, να προχωρήσει σε γενναία διαγραφή των χρεών. Τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά βάση ωφελούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τους οποίους παρέχεται νέα, μόνιμη μείωση της φορολογίας, αλλά και του λεγόμενου "μη μισθολογικού κόστους".

Γι' αυτό από την μία η κυβέρνηση αναφέρεται στην "δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας" αλλά από την άλλη αποκρύπτει, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, ότι το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ είναι μία νέα αλυσίδα για τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό, που θα την πληρώσει με σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα όπως η επιβολή της 10ωρης δουλειάς» προσθέτει το σχόλιο.

«Τέλος», σημειώνει ακόμα, «η ατζέντα της οικονομικής συνεργασίας των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, οι οποίοι θα πληρώνουν το μάρμαρο των διευθετήσεων που δρομολογούνται στην κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την εποπτεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

«Ο λαός χρειάζεται να διαμορφώσει τον δικό του οδικό χάρτη για να μην πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας κρίσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών ενάντια στην στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου» τονίζει καταλήγοντας στο σχόλιό του το ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συντασσόμαστε με την Επιτροπή - Αισιόδοξος για ανάκαμψη μετά την πανδημία