ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Αιτία «πολέμου» το νομοσχέδιο για τα εργασιακά - Εργαλειοποίηση του lockdown από την κυβέρνηση

ΚΚΕ: Αιτία «πολέμου» το νομοσχέδιο για τα εργασιακά - Εργαλειοποίηση του lockdown από την κυβέρνηση

Για το ΚΚΕ, η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα των εργασιακών, αποτελεί αιτία πολέμου

Ένα μεγάλο, «κόκκινο» τείχος απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρεί να στήσει ο Περισσός, με τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Για το ΚΚΕ, η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα των εργασιακών, αποτελεί αιτία πολέμου. Πόσω δε μάλλον, όταν αυτή η «πρόκληση» του υπουργείου Εργασίας παίρνει σάρκα και οστά εν μέσω πανδημίας. Άλλωστε, για τα στελέχη του κόμματος δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία. Ήταν από πέρσι κιόλας πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το lock down, εργαλειοποιόντας την πανδημία προκειμένου να περάσει νέα, αντιλαϊκά -όπως τα χαρακτηρίζουν- μέτρα. Θεωρούν ότι δικαιώθηκαν για αυτή τους την εκτίμηση, τόσο με τον νόμο για την Παιδεία, όσο και τώρα με το εργασιακό.

Το σύνθημα για το τι θα πρέπει να ακολουθήσει από την πλευρά των εργαζόμενων, το έστειλε πριν από μερικές ημέρες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους, τα νέα παιδιά που μπορεί να μην έχουν γνωρίσει τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενιών, γνωρίζουν όμως, ζουν από πρώτο χέρι, την εκμετάλλευση ακόμα κι αν αυτή παρουσιάζεται ως εκσυγχρονισμός. Η απεργία της Πρωτομαγιάς, στις 6 Μάη, μπορεί να είναι η πρώτη δυναμική απάντηση», δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Γενικό Γραμματέας του ΚΚΕ.

Στη τελευταία φράση αυτής της τοποθέτησης του Δημήτρη Κουτσούμπα, δηλαδή στο προσκλητήριο για την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαΐου, είναι εμφανής η πρόθεση για σύγκρουση των «κόκκινων» συνδικαλιστών, όχι απλά και μόνο με τη κυβέρνηση, αλλά και με αυτό που αποκαλούνε «εργοδοτικό συνδικαλισμό». Αφορμή αποτελεί η απόφαση της ελεγχόμενης από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να κωφεύσει στη πρόταση του ΠΑΜΕ, αλλά και δεκάδων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, που ζήτησαν απεργιακή κινητοποίηση για την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 6 Μαΐου – καθώς Πρωτομαγιά είναι φέτος το Μεγάλο Σάββατο.

Ο Περισσός θεωρεί ότι η απόφαση της ΓΣΕΕ να μεταφερθεί ο γιορτασμός στις 4 Μάη, εντάσσεται στον κυβερνητικό κι εργοδοτικό σχεδιασμό για να μην υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις εργατικές συγκεντρώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: Τα μέτρα για μετακινήσεις και εκκλησίες – Με πόσους θα κάτσουμε στο τραπέζι