ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και η απόφαση για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες

Κυριάκος Μητσοτάκης
InTime

Μετά την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και την επιστροφή σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πυκνώσει τις εξορμήσεις του εκτός Αθηνών το επόμενο διάστημα.

Σήμερα (24.04), ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κύριο αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων ΘεσσαλονίκηΈδεσσα και ΔράμαΑμφίπολη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με γιατρούς και υγειονομικούς και για μια ακόμη φορά θα δηλώσει τη στήριξη της κυβέρνησης στους υγειονομικούς που τους τελευταίους 14 μήνες δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊό.

Οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιφέρειες της χώρας θα γίνουν συχνότερες μετά το Πάσχα, καθώς ο πρωθυπουργός θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη την Κόρινθο όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε βιομηχανικές μονάδες και καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιά, ενώ είχε τετ με πολίτες της περιοχής.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός και στο μήνυμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό αλλά και στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αlpha δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Εξάλλου το πακέτο φοροελαφρύνσεων στέλνει σαφές σήμα πως το κυβερνητικό επιτελείο θα δώσει έμφαση στα μέτρα ώθησης της ανάκαμψης. Παράλληλα οι μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορούν τη μεσαία τάξη,

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης, που σήκωσε υπέρμετρο βάρος, με μόνιμα μέτρα φοροελαφρύνσεων. Τα μέτρα αποτελούν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

«Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωνε τον Απρίλιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Reuters. Και υπογράμμιζε: «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία».

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές με τα μέτρα αυτά ενισχύονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ιδίως οι μικρές, δίνεται ανάσα στην αγορά, σημαντική ενίσχυση στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις. Παράλληλα τονίζουν πως έρχονται να προστεθούν σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις που έγιναν πριν την πανδημία και στα μέτρα στήριξης κατά την διάρκεια της εδώ και ένα χρόνο, που κράτησαν όρθια την κοινωνία και την οικονομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.