ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Παπουτσής: Τα σώματα ασφαλείας επιχειρούν, όχι οι υπουργοί

Χ. Παπουτσής: Τα σώματα ασφαλείας επιχειρούν, όχι οι υπουργοί

Τη θέση ότι δεν είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας αν κάποιοι αποφασίζουν να εκδηλώσουν με βίαιο τρόπο την αντίδρασή τους, εξέφρασε ο παραιτηθείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια και τις καταστροφές στην Αθήνα.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος γι' αυτά που συνέβησαν στην Αθήνα», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι «δεν επιχειρούν οι υπουργοί, επιχειρούν τα σώματα ασφαλείας».

Επίσης, ο Χρήστος Παπουτσής, ανάφερε πως «για 17 μήνες που ήμουν στο υπουργείο έγιναν 1.300 πορείες και διαδηλώσεις» και πρόσθεσε ότι «δεν απαγορεύτηκε καμία πορεία, δεν αφαιρέθηκε το δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώσει».

«Πρέπει να επιλέξουμε: αστυνομικό κράτος ή υλοποίηση του συντάγματος και του νόμου;», τόνισε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε ότι «όπου έγινε βίαιη αντίδραση της αστυνομίας δεν υπήρχε εντολή ούτε από την πολιτική ηγεσία ούτε από τους επιτελείς. Υπήρξαν περιπτώσεις αστυνομικών που ξέφυγαν από τους κανόνες εμπλοκής και τιμωρήθηκαν, αλλά όχι με απόταξη από το σώμα».