ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Δεν δέχθηκα κρούση για το Ανάπτυξης

Κ. Χατζηδάκης: Δεν δέχθηκα κρούση για το Ανάπτυξης

Διαψεύδει ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν είχα καμία βολιδοσκόπηση από κανέναν. Δεν ασχολήθηκα για λόγους λεπτότητας με το πώς κυκλοφόρησαν αυτές οι φήμες», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκις υποστήριξε ότι στην παρούσα εποχή «και τίποτα να μην κάνεις πάλι η στάση σου μπορεί να παρεξηγηθεί».

«Αυτό που χρειάζεται είναι ο τόπος να μην γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο. Κανένα τρελό-σπιτο δεν βρήκε άκρη στα προβλήματά του, ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κλίμα εθνικής ενότητας και συνειδητοποίηση της κρισιμότητας της κατάστασης.

«Με τον αυτόματο πιλότο δεν θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα κάθε μέρα, πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI, πρέπει να προχωρήσουν τα άλλα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει. Υπάρχει ανηφορική πορεία και θα υπάρχει και πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων θα στραφεί στη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, με αποτέλεσμα η Συγγρού καλείται να δείξει ότι διαθέτει μια πειστική εναλλακτική λύση.

Μετά τις εκλογές, ανέφερε, αυτό που προέχει είναι η αποτελεσματικότητα, καθώς από τη μία η νέα κυβέρνηση θα πιάσει στα χέρια της «αναμμένα κάρβουνα», ενώ από την άλλη θα πρέπει να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη. «Διότι, αν έχεις απέναντί σου τον κόσμο, ο οποίος αισθάνεται φτωχός, θα είναι σαν να χτίζουμε παλάτια στην άμμο», συμπλήρωσε.

«Αυτό που χρειάζεται, είναι όλοι οι Έλληνες να κάτσουμε και να αντιληφθούμε ότι είμαστε σε ένα πλοίο και δεν πρόκειται -όταν θα βουλιάξει το πλοίο- να γλιτώσει κανένας, σε όποια θέση και να ταξιδεύει. Χρειάζεται η ενότητα», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.