ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παπουτσή-Χρυσοχοΐδη

Κόντρα Παπουτσή-Χρυσοχοΐδη

Μέτωπο έχει ξεσπάσει μεταξύ του Χρήστου Παπουτσή και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αιτία της κόντρας ήταν οι αιχμές του Μ. Χρυσοχοΐδη κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ομάδα ΔΙΑΣ, την οποία «φεύγοντας από το υπουργείο άφησε με 2.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και επιστρέφοντας βρήκε τους 750 στα γραφεία».

«Οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς στον αριθμό της δίκυκλης αστυνόμευσης, σχετίζονται κυρίως με διοικητικής φύσεως θέματα ή άλλες υπηρεσιακές επιτακτικές ανάγκες (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες προσωπικού, εκπαιδεύσεις κ.λπ.). Σημειώνεται δε ότι οποιαδήποτε πρόσκαιρη έλλειψη δύναμης παρουσιάζεται, αναπληρώνεται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης» τόνισε σε δήλωσή του ο Χρήστος Παπουτσής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, στις 7 Μαΐου του 2010, η ομάδα ΔΙΑΣ είχε 1.916 άτομα, ενώ στις 7 Μαρτίου του 2012, η ομάδα ΔΙΑΣ διέθετε 1.986 άτομα. «Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων. Σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια», διευκρίνισε.

Επίσης, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Σεπτέμβριο του 2010 υπήρχαν 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου, ενώ σήμερα οι εκκρεμότητες μειώθηκαν κατά 17.000.