Πλάτη «γεννηματικών» στον Βενιζέλο

Newsbomb

Άναψαν τα τηλέφωνα όταν είδαν τον υπουργό Οικονομικών στο Χαλάνδρι, να μπαίνει στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης όπου είχαν ήδη πάει αλλά τέσσερα στελέχη

Τη στήριξη των «γεννηματικών» εξασφάλισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε έναν «μυστικό δείπνο», το βράδυ της Τετάρτης.

Άναψαν τα τηλέφωνα των στελεχών, των πολιτικών συντακτών και όσων παρακολουθούν με κομμένη ανάσα την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Εκεί είχε προγραμματιστεί δείπνο με τους στενούς συνεργάτες του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά, παρουσία της κόρης του κ. Φώφης Γεννηματά.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν, πέραν των τριών προαναφερθέντων, οι βουλευτές κ.κ. Θανάσης Τσούρας και Κώστας Γείτονας, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά άφηναν τις τελευταίες 15 μέρες να διαρρεύσει, πως η κόρη του ιστορικού στελέχους συνομιλούσε με τον κ. Βενιζέλο σε πολύ καλό κλίμα, αφού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αρνηθεί απαίτηση της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου να «μετακομίσει» η κυρία Γεννηματά από την Α' στη Β' Αθήνας.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους όλα τα κορυφαία στελέχη, δείχνουν ότι η κυρία Γεννηματά προηγείται με διαφορά στην Α' Αθήνας, προσπερνώντας τόσο τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη όσο και την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και τον κ. Χρήστο Παπουτσή.

Έτσι, ο κ. Βενιζέλος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει τη στήριξη της λαοπρόβλητης κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Χαλάνδρι συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας, η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έδειχναν ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι, αφού είναι γνωστό ότι οι «Γεννηματικοί» το 2007 είχαν βαρύνει αποφασιστικά στη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου. Οι κακές γλώσσες έλεγαν μάλιστα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος γνώριζε τα πάντα και μάλιστα φέρεται να έχει πει στην κ. Γεννηματά να πράξει κατά συνείδηση ό,τι θεωρεί καλύτερο για το Κίνημα. Στο ίδιο πλαίσιο μάλλον κινήθηκε και ο Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος αιφνιδίως άρχισε να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τον κ. Βενιζέλο…

Διαβάστε επίσης: Μυστικός δείπνος Βενιζέλου με «Γεννηματικούς»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved