ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπαθανασίου: Αυτό που έγινε εχθές, φέρει σφραγίδα πτώχευσης

Γ. Παπαθανασίου: Αυτό που έγινε εχθές, φέρει σφραγίδα πτώχευσης

«Είναι μια θετική εξέλιξη εδώ που έχουμε φτάσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος πανηγυρισμών, διότι μην ξεχνάμε πρώτον ότι όταν κάνεις κούρεμα, απλώς παίρνεις και τη βούλα της πτώχευσης», εκτίμησε μέσω του ΑΝΤ1 97,2, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

«Οι πανηγυρισμοί δεν δικαιολογούνται, φέρει σφραγίδα πτώχευσης αυτό που έγινε χθες και η σφραγίδα πτώχευσης έχει και υπεύθυνους και έχουν ονοματεπώνυμο οι υπεύθυνοι, μην ξεχνιόμαστε. Ποιος κουρεύει το χρέος όταν δεν πτωχεύει; Για πηγαίνετε και ανατρέξτε στις δηλώσεις όλων των Υπουργών και των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και των πρώην Υπουργών, γιατί ήταν τότε αντίθετοι με το κούρεμα. Γιατί είναι πτώχευση. Πως δεν είναι; Ο μη πτωχυμένος κουρεύει το χρέος; Το κούρεμα είναι μια λύση για να σωθεί αυτός που πτώχευσε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως ότι κουρεύουμε το χρέος, ένα σημαντικό κομμάτι, και ευελπιστούμε ότι σε 8 χρόνια θα φτάσουμε το χρέος με όλα αυτά μέτρα που έχουμε πάρει και θα πάρουμε, εκεί που ήταν το 2009…

«Υποχρεώθηκε το κόμμα μας, εφόσον ήρθαν έτσι τα πράγματα, με το πιστόλι στον κρόταφο, να συμφωνήσει, προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, και να υποστηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, διορθώνοντας όσα μπόρεσε, και έχει δεσμευτεί ο κ. Σαμαράς δυο πράγματα μόνο. Το ένα είναι ότι θα αποκαταστήσει στις περικοπές τις οριζόντιες που γίνονται στους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους πολύτεκνους, και δεύτερον θα προσπαθήσει να διορθώσει όσα περισσότερα μπορεί να διορθώσει από αυτά τα οποία αυτά τα χρόνια έχουν αποφασιστεί», εξήγησε, ερμηνεύοντας τη στάση της ΝΔ.