ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ευθυμίου: Στις 2.500 ευρώ ο ανώτατος μισθός στο δημόσιο

Π. Ευθυμίου: Στις 2.500 ευρώ ο ανώτατος μισθός στο δημόσιο

Τις προτάσεις του για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι θα πρέπει η νέα ηγεσία να είναι συλλογική, με τον νέο πρόεδρο να εκφράζει το κόμμα και να προχωρήσει σε ουσιαστική αυτοκριτική.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, η νέα ηγεσία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δεσμευτεί ότι τα ίδια λάθη δεν θα επαναληφθούν.

«Εάν δεν δεσμευτείς έμπρακτα, δεν θα γίνουμε πιστευτοί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η αυτοκριτική θα πρέπει να είναι ουσιαστική και χωρίς υποκρισία.

Επίσης, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των πολιτών και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, σεβόμενο τις αρχές και τις αξίες του.

Παράλληλα, ο κ. Ευθυμίου κάλεσε την πολιτική και ηγετική τάξη της χώρας «να δώσει το παράδειγμα της αυτοθυσίας που επιβάλλεται να έχουμε, της έμπρακτης αλληλεγγύης και να δώσουμε το παράδειγμα ότι τελειώνουμε τις οριζόντιες περικοπές».

Στα πλαίσια αυτά πρότεινε να οριστεί ανώτατος μισθός 2.500 ευρώ το μήνα για όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο, αρχής γενομένης από τους βουλευτές.

Μάλιστα, ο κ. Ευθυμίου πρότεινε τα ποσά που κόβονται από τους μισθούς των βουλευτών να δίδονται στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, «που τους κόψαμε το πτητικό επίδομα».

Κάτι τέτοιο, εκτίμησε, θα στείλει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά την αποκατάσταση από τους ασθενέστερους και ξέρει να σταματά τις οριζόντιες περικοπές.