ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δείτε φωτογραφίες

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Αστυπάλαια ταξίδεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρουσιάσει το απόγευμα το φιλόδοξο «πείραμα» για την ηλεκτροκίνηση στο νησί

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε για την Αστυπάλαια μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen Dr. Herbert Diess, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Αστυπάλαιας Νίκου Κομηνέα και του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου «Smart & Sustainable Island».

Μόλις επτά μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Volkswagen, και παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, παραδίδονται επισήμως σήμερα τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης από την εταιρεία, καθώς και δώδεκα σταθμοί φόρτισης από την ΔΕΔΔΗΕ.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea που θα επιτρέπει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του νησιού να λάβουν γενναίες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο του φιλόδοξου, πρωτοποριακού και μακρόπνοου έργου, το νησί της Αστυπάλαιας θα μετατραπεί στο πρώτο ενεργειακά «έξυπνο και πράσινο» νησί της Μεσογείου.

Το συγκεκριμένο και οριοθετημένο χρονοδιάγραμμα του έργου βασίζεται στους ακόλουθους πυλώνες:

  • την ηλεκτροκίνηση, δηλαδή την προοδευτική αντικατάσταση όλων των οχημάτων ΙΧ και ΔΧ
  • νέες υπηρεσίες μετακίνησης με διαμοιραζόμενα ΜΜΜ και υπηρεσίες συγκοινωνίας κατά παραγγελία
  • απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα μέσω υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ

Η πολυπλοκότητα του έργου προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών συναρμόδιων υπουργείων και φορέων που, όπως καταδεικνύεται, έχουν καταφέρει πολλά μέσα σε λίγους μήνες και έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς.
Παρόντες στην εκδήλωση ενημέρωσης και παράδοσης θα είναι, μεταξύ άλλων: Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Οι εκτελεστές έκαναν το «τέλειο» έγκλημα;