ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκληματικότητα: Για μείωση των σκληρών περιστατικών μιλά ο Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυαοχοΐδης
INTIME

Για μείωση της εγκληματικότητας έκανε λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής

Με εκτενή αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου και με συγκεκριμένα παραδείγματα απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των Σωφρονιστικών ιδρυμάτων και της εγκληματικότητας ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε από το βημα της Βουλής σε υπόθεση Αλβανού κακοποιού που το 2015 καταδικάστηκε σε 14 έτη κάθειρξης και αποφυλακίστηκε το 2019 με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ όταν αφέθηκε ελεύθερος έκανε ληστεία με απόπειρα φόνου και παραμένει ασύλληπτος.

Όπως εξήγησε η ελληνική αστυνομια αναζητά 117 σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγυρίσουν το οργανωμένο έγκλημα.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά- ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου» είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα».

«Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Απαντώντας στις καταγγελίες για καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας των πολιτών μετά και το έγκλημα στα Γλυκα Νερά, ο υπουργός εξήγησε ότι τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας ακόμα και των σκληρών περιστατικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής την 64χρονη - Μίσος δείχνει ο τρόπος του