ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολούδης «Όταν μιλούσα για 300 δεν εννοούσα τους βουλευτές»

Νικολούδης «Όταν μιλούσα για 300 δεν εννοούσα τους βουλευτές»

Να περιορίσει τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δικές του αποκαλύψεις αναφορικά με το 1 εκατομμύριο δολάρια το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι ανήκει στον κ. Ισίδωρο Κούβελο επιχείρησε ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης λέγοντας ότι όταν μιλούσε για έναν στους 300 δεν εννοούσε τους 300 της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με το ένα εκατομμύριο ξεκίνησε από κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Νικολούδης πριν από περίπου ένα μήνα στην επιτροπή θεσμών.

Το γεγονός αυτό μετέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής σε «κόκκινο πανί» για το ζεύγος Μπακογιάννη - Κούβελου καθώς σε σειρά ανακοινώσεών τους ανέφεραν ότι «πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό, για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα».

Υπό αυτά τα δεδομένα ο κ. Νικολούδης κλήθηκε εκ νέου στην επιτροπή δήλωσε ότι «Επάνω μου πέσανε αρκετοί λίθοι και μομφές που δεν αρμόζουν» και εξήγησε ότι οι έλεγχοι που κάνη η Αρχή είναι δειγματοληπτικοί σε σύνολο περίπου 8.000 υπόχρεων «πόθεν έσχες» μεταξύ των οποίων και τον πολιτικό κόσμο (βουλευτές, γ.γ. νομάρχες κ.α.) . Πρόσθεσε πως όταν μίλησε για έναν στους 300 δεν εννοούσε την Βουλή σημειώνοντας «Το 1/300 δεν δείχνει Βουλή εγω μίλησα για δείγμα, δηλαδή 300 άτομα. Το 300 είναι δείγμα και δεν συνδέεται με την Βουλή. Δείγμα από όλους εκείνους που ανήκουν στον πολιτικό κόσμο… ποτέ δεν ανέφερα άλλωστε την λέξη βουλευτής».

Τέλος ο κ. Νικολούδης είπε ότι «Δεν θα έδινα συνέχεια αν το ζήτημα έμενε εκεί. Μου αποδόθηκε ότι διέσυρα τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Για να διασύρω κάποιον απαιτείται πρόθεση … Πιστεύει κανείς ότι θα ερχόταν κάποιος στην Βουλή με όλους εσάς μπροστά, θα επιχειρούσε να διασύρει τον πολιτικό κόσμο και θα αποχωρούσε ανέπαφος; Εγώ έφυγα με συγχαρητήρια!» άφησε αιχμές για όσους τον έπαιρναν τηλέφωνο για να τους αποκαλύψει το όνομα ενώ τόνισε πως «Κανείς δεν με διόρισε κήνσορα της ηθικής του πολιτικού κόσμου!»