ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη παρουσιάζεται το κόμμα Κατσέλη-Καστανίδη

Την Τετάρτη παρουσιάζεται το κόμμα Κατσέλη-Καστανίδη

Στην Αίγλη του Ζαππείου θα παρουσιάσουν το νέο κόμμα η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης, αύριο Τετάρτη, με τη συμμετοχή επτά διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Κατσέλη έχει ήδη δηλώσει ότι η δομή του νέου κόμματος θα ακολουθεί τα πρότυπα του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.

Η ονομασία και το σήμα του νέου πολιτικού σχηματισμού θα ανακοινωθούν επίσης αύριο, μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα δεν έχει σχέση με το «Δημοκρατικό Σοσιαλισμό» που έχει διαρρεύσει.

Με την κ. Κατσέλη και τον κ. Καστανίδη συντάσσονται οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Γ. Κασσάρας (Δωδεκανήσου), Βούλα Τεκτονίδου (Α΄Θεσσαλονίκης) και Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐας).

Κατά την παρουσίαση θα δοθούν στη δημοσιότητα και περίπου 200 ονόματα υποστηρικτών του νέου κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Η κατά τα πρότυπα του SPD λειτουργία σημαίνει ότι θα υπάρχει διάκριση στα πρόσωπα που θα κατέχουν τις ηγετικές θέσεις, δηλαδή άλλος θα είναι πρόεδρος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, διαφορετικό άτομα εκπρόσωπος του κόμματος ή επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα.

Επίσης, το κόμμα θα διοικείται από μια Διοικούσα Επιτροπή, ενώ πρόκειται να συγκαλέσει συνέδριο τον Ιούνιο.