ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρώτη μέρα μιας νέας εποχής – Φον ντερ Λάιεν: Πιο ανθεκτική η Ελλάδα με τις επενδύσεις

Μητσοτάκης: Πρώτη μέρα μιας νέας εποχής – Φον ντερ Λάιεν: Πιο ανθεκτική η Ελλάδα με τις επενδύσεις

Στην Ελλάδα, την ανάκαμψη μετά την πανδημία και τις επενδύσεις που φέρνει το σχέδιο Ελλάδα 2.0 αναφέρθηκαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην συμβολική εκδήλωση που διοργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Αρχαία Αγορά.

Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή που είχε η ίδια στη συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι ευρωπαϊκοί πόροι θα κατευθυνθούν σε κάθε γωνιά της χώρας και μέσα στο 2021 το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα η ουσιαστική αφετηρία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι τα συνολικά κεφάλαια που μπορούν να κινητοποιηθούν αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας και πρόσθετη ανάπτυξη 7%, υπογράμμισε, περιγράφοντας τους τομείς στους οποίους κατευθύνονται τα κονδύλια με βάση το εθνικό σχέδιο.

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για σημαντικά νέα για την ανάκαμψη της Ελλάδας και ανακοίνωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στο ελληνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Όπως είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το σχέδιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες και θα οδηγήσει σε σημαντική ανάκαμψη την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι επενδύσεις θα κάνουν την Ελλάδα πιο ανθεκτική κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία μετά το σχέδιο Μάρσαλ.

Η παρουσίαση δράσεων

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν συνδέσεις με διάφορα μέρη της Ελλάδας όπου παρουσιάστηκαν

Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ

Το σχέδιο αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το πλάνο για την Αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Η έγκριση της Κομισιόν

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση η Κομισιόν ανακοίνωσε τη θετική αξιολόγηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την εκταμίευση 17,8 δισ. ευρώ υπό μορφή επιχορηγήσεων και 12,7 δισ. ευρώ υπό μορφή δανείων στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) για την περίοδο 2021-2026.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η χρηματοδότηση αυτή θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κρίσιμων επενδυτικών και μεταρρυθμιστικών μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας. Θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να εξέλθει ισχυρότερη από την πανδημία COVID-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Στοιχείο - «κλειδί» οδηγεί στην εξιχνίαση - Με ελικόπτερο έφεραν τον σύζυγο της Καρολάιν