ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι παραπέμπονται για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Ποιοι παραπέμπονται για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Οι Κυριακός Βελόπουλος, Ισίδωρος Κούβελος, Γιώργος Δημητρακόπουλος και Κωνσταντίνος Δρούτσας παραπέμπονται στην δικαιοσύνη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Στην δικαιοσύνη παραπέμπει η επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής τους κ.κ. Κυριάκο Βελόπουλο (ΛΑΟΣ), Ισίδωρο Κούβελο – σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη – και τους πρώην ευρωβουλευτές Γιώργο Δημητρακόπουλο (ΝΔ) και Κωνσταντίνο Δρούτσα (ΚΚΕ), καθώς ο έλεγχος που πραγματοποίησαν οι ορκωτοί ελεγκτές έδειξε ότι τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό δεν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούβελος παραπέμπεται για τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό του Λονδίνου, στον οποίο κατέληξε το 1 εκατομμύρια δολάρια, ο κ. Δημητρακόπουλος για το γεγονός ότι «ξέχασε» να καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» , ενώ αυτό που έχει γίνει γνωστό από δημοσιεύματα για τον κ. Βελόπουλο είναι ότι μετέφερε στην Γερμανία 200.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης ανέφερε ότι ελέγχθηκαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 (χρήσης 2010) με εμβάσματα στο εξωτερικό. Μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε :

- Οι τρεις δηλώσεις των κ.κ.κ. Κούβελου, Βελόπουλου, Κ. Δρούτσα ( πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ) βρέθηκαν ανακριβείς, χωρίς επαύξηση περιουσιακής κατάστασης.

- Η δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου ήταν εκπρόθεσμη. Ελέγχθηκε και δεν διαπιστώθηκε επαύξηση περιουσιακής κατάστασης.

- Αυτές οι 4 ανακριβείς δηλώσεις πάνε στον εισαγγελέα Εφετών.

- Είκοσι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ελέγχθηκαν και δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του νόμου.

Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την ανάρτηση των δηλώσεων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Κ. Δρούτσας: «Δεν έκρυψα τίποτα, ούτε είχα λόγο να κρύψω»