ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναγίνει συλλογικό

Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναγίνει συλλογικό

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ συλλογικό κόμμα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», o κ. Σκανδαλίδης έθεσε ζητήματα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, στρατηγικής και πορείας, στη βάσει εξελίξεων ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία. «Τώρα έφτασε στον πάτο και πρέπει να το καταφέρει», ανέφερε.

Στα πλαίσια αυτά, παραδέχεται ότι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ είναι «η πιο δύσκολη από τη γέννησή του», ενώ έθεσε ως ζητούμενο τη συσπείρωση του κόσμου, ώστε να μετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες.

«Η συσπείρωση της βάσης του ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει η προοπτική, η ανανέωσή του, η ανασύνταξή του, η δυνατότητά του να ξανανοίξει ένα νέο δρόμο», επισήμανε.

Για το κόμμα Κατσέλη-Καστανίδη

Παρότι χαρακτήρισε «δικαίωμα» του καθενός να κάνει ό, τι νομίζει, ερωτηθείς για το νεοσύστατο κόμμα των κ.κ. Κατσέλη-Καστανίδη, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι να υπάρξει λύση μέσα από το πολιτικό σύστημα, ή με τη διάλυση αυτού του πολιτικού συστήματος και την ύπαρξη άλλου κι αυτό να συμβεί, πάντα μέσα στα όρια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης. Γιατί μερικές πρακτικές δεν βοηθάνε στην ενίσχυση του πολιτεύματος και της πορείας του. Αν τα παλιά κόμματα αποδείξουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ' αυτήν τη δυσκολία θα διαλυθούν. Θα συρρικνωθούν και θα διαλυθούν. Αυτό αφορά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα παλιά κόμματα».