ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Χριστοδούλου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας

ΝΔ: Ο Χριστοδούλου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας

«Και ενώ οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να σιωπά. Επιβεβαιώνοντας πως“τίΠαπανδρέου τί Βενιζέλος;”», σημειώνει η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της, με αφορμή ταόσα κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στην Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ και το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009.


«Ο κ. Π. Χριστοδούλου, ο πιο αρμόδιος για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκθέτει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει ο κος Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει πως αποκαλύπτεται πως «στις αρχές του 2010, το κλίμα στις αγορές ήταν ακόμη καλό.

Και ότι τόσο οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ, όσο και οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για οικονομία που βυθίζεται σαν τον “Τιτανικό”, αναστάτωσαν τις αγορές, εκτόξευσαν τα spreads και ακύρωσαν τις δυνατότητες δανεισμού της χώρας. Αποδεικνύεται, έτσι, πως είτε δεν καταλάβαιναν τι έκαναν, είτε λειτουργούσαν σκόπιμα και προσχεδιασμένα».