ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι στην Αθήνα

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι στην Αθήνα
InTime

Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι, μπροστά στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του δημιουργήματος. Παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου όπως και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο μήνυμά του, ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Είμαι βέβαιος ότι ο Μαχάτμα Γκάντι δεν θα αισθανθεί άσχημα στη θέση αυτή, στο κέντρο της πόλεως των Αθηνών. Δεν θα αισθανθεί καμία «μοναξιά»».

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «Αυτή η «Μεγάλη Ψυχή», όπως είπε προηγουμένως ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όπως είναι η σημασία της προσωνυμίας «Μαχάτμα» στα σανσκριτικά, δεν είναι μόνο ο πατέρας του Ινδικού Έθνους».

Κλείνοντας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «τόσο η χώρα μας, η Ελλάδα, όσο και η Ινδία, τιμούν τη μνήμη του με τον πιο σωστό τρόπο: προωθώντας και εργαζόμενες διαχρονικά για την παγκόσμια ειρήνη, για την σταθερότητα, για την κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, για την έλλειψη της βίας στις σχέσεις μεταξύ των κρατών».

Δείτε τις φωτογραφίες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 19χρονης στα Πατήσια - Την κρατούσαν όμηρο σε σπίτι για τρεις ημέρες