ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 150 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση του εμβολίου

Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME

Τη χορήγηση αυτόματης προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου για ταξίδια και πολιτιστικά δρώμενα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την επιβράβευση αυτών που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την πανδημία, των περίπου 940.000 νέων ηλικίας 18-25 ετών, με μια κάρτα ελευθερίας (Freedom pass) ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε από σήμερα ανοίγει ένα «παράθυρο ελευθερίας» για τον ελεύθερο χρόνο τους ανακοινώνοντας τη χορήγηση αυτόματης προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η κάρτα θα εκδίδεται με την χρήση του ΑΜΚΑ και θα υλοποιείται με εφαρμογή μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Δείτε τις ανακοινώσεις

Οι νέοι μπορούν να βάλουν φρένο στον κορονοϊό πατώντας γκάζι είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα φαίνεται να κερδίζει τη μάχη μένοντας σε επιφυλακή» συμπληρώνοντας ότι «καθώς απλώνονται οι εμβολιασμοί η κοινωνική και οικονομική ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ στήριξε τον παραγωγικό ιστό και πλέον έχουμε ανάπτυξη.

«Κρατάμε την μάσκα όταν είμαστε πολλοί, εμβολιαζόμαστε όταν είμαστε μόνοι μας» είπε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι «σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όποτε θα αυξηθεί η χωρητικότητα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα αγόρια και τα κορίτσια να τσιμπήσουν την ευκαιρία να τσιμπηθούν.

Έτσι θα εκδίδεται η κάρτα

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με το Freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας οι νέοι θα μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να ταξιδεύουν.

Όπως εξήγησε η κάρτα ελευθερίας θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού ανακοινώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο 10ημερο του Ιουλίου.

Η κάρτα, εξήγησε, θα είναι στοχευμένη σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καταλύματα, καμπινγκ, κινηματογράφους, θέατρα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.

Η κάρτα θα εκδίδεται μέσω gov.gr και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα της αίτησης αφού ο δικαιούχος ενημερωθεί με sms και e-mail.

Μητσοτάκης: Ένα μικρό ευχαριστώ με μια υποχρέωση

«Για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό διαθέσιμο αριθμό ραντεβού για όποιον θέλει να το κάνει. Ζητώ από τους νέους μας να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να κλείσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατόν. Να εκμεταλλευτούν την πρόσθετη ευκαιρία μέσα από την κάρτα έτσι ώστε αν θέλουν στις διακοπές τους να πάρουν μια ανάσα να ξέρουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους, τους στηρίζει και τους ευχαριστεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι ένα μικρό ευχαριστώ από την πολιτεία με μόνη υποχρέωση από την πλευρά σας να εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους δικούς σας ανθρώπους όπως είμαι βέβαιος ότι θα κάνατε» έκλεισε την παρουσίαση ο πρωθυπουργός.

Σκέρτσος: Αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο για αναπροσαρμογή στη στρατηγική της κυβέρνησης με στόχο να υπάρξει ανοσία του πληθυσμού άνω του 80%.

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το 35% του συνολικού πληθυσμού θα έχει ολοκληρώσει και τους δύο εμβολιασμούς μέχρι τέλη Ιουνίου και το 48% μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Στόχος μας είναι να μην γίνει κοιλιά στους ρυθμούς εμβολιασμού» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Στην παρουσιάση των ενθαρρύνσεων για τους εμβολιασμένους μετείχαν:

  • η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη,
  • ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης,
  • ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης,
  • ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και
  • ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα, o νέος «πονοκέφαλος» της Δέλτα plus και ο ρόλος των εμβολίων