ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης στο Newsbomb.gr: Εύλογα ερωτήματα για τη σχέση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την Προανακριτική

Χρηστίδης στο Newsbomb.gr: Εύλογα ερωτήματα για τη σχέση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά την Προανακριτική
InTime

Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής έχει προκαλέσει το κλείσιμο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνούσε τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, με τον Παύλο Χρηστίδη να αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση του στο Newsbomb.gr.

«H ΝΔ έκλεισε άρον άρον την Προανακριτική Επιτροπή και δεν επέτρεψε να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες για την υπόθεση. Από τη μεριά Καλογρίτσα δεν κατατέθηκαν αποδείξεις για τη δωροδοκία, τις οποίες έλεγε ότι είχε. Άρα δύο τινά συμβαίνουν: Ή δεν είχε ποτέ τα αποδεικτικά στοιχεία ο κ. Καλογρίτσας. Ή ξανά είναι σε υπόγεια συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τη σχέση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Newsbomb.gr.

Η δήλωση αυτή του Παύλου Χρηστίδη, μαρτυρά με ακρίβεια τις σκέψεις που υπάρχουν στη Χαριλάου Τρικούπη για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία, όμως, δεν έβγαλε το «λαβράκι» που αρκετοί θα περίμεναν, αφού το βασικό κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού για δωροληψία, δεν υπάρχει πουθενά στο πόρισμα των κομμάτων που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, με αποτέλεσμα να προτείνεται η παραπομπή του για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Το ΚΙΝΑΛ ρίχνει την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη αποκλειστικά και μόνο στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς όπως τονίζουν από τη πρώτη κιόλας στιγμή υποστήριζαν πως ο κατάλογος των μαρτύρων έπρεπε να μείνει ανοικτός και να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα πρόσωπα ανάλογα με την πορεία της διερεύνησης και τα ευρήματα αυτής.

Όπως λένε, η βίαιη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής, με κύρια ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν βοήθησε αλλά, αντιθέτως, δυσχέρανε και εν μέρει ματαίωσε την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για πιθανή συνεννόηση ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας, για το ότι η Επιτροπή ολοκλήρωσε άρον-άρον τις εργασίες της, κλείνοντας αιφνιδιαστικά τον κατάλογο των μαρτύρων.

Ταυτόχρονα, αφήνουν αιχμές και για τη στάση του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης, εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, σημειώνοντας ότι δεν προσκόμισε στέρεες και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης αποδείξεις για τη μεταφορά χρηματικών ποσών ή άλλου είδους υλικών ωφελημάτων προς τον ίδιο τον Νίκου Παππά ή τρίτο πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό του, υποστηρίζοντας ότι είτε ο μάρτυρας δεν είχε ποτέ στη διάθεσή του τα στοιχεία που είχε δεσμευθεί ότι θα κατέθετε στην Επιτροπή, είτε συντρέχει κάποιος άλλος, τον οποίο δεν γνωρίζουν, υπονοώντας ότι βρίσκονταν σε επαφή με τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρόχειρο και ανεδαφικό το σύστημα για αμιγώς εμβολιασμένους στην εστίαση