ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τακτική φουλ επίθεσης από ΣΥΡΙΖΑ - Χτυπάει τους αδύναμους κρίκους της κυβέρνησης

Τακτική φουλ επίθεσης από ΣΥΡΙΖΑ - Χτυπάει τους αδύναμους κρίκους της κυβέρνησης
InTime

Να πετύχει δυνατά «χτυπήματα» στα σημεία εκείνα που η κυβέρνηση δείχνει ευάλωτη, με σκοπό να δημιουργήσει ρήγματα στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βάλει στο στόχαστρο του συγκεκριμένους υπουργούς, αλλά και τα μπρος πίσω του Μαξίμου στα ζητήματα του εμβολιασμού και ιδιαίτερα στα σχέδια διαχωρισμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Ότι η Κουμουνδούρου τρέφει βαθιά «αδυναμία» σε συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι κάτι το κρυφό. Είναι σαφές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μία ιδιότυπη «βεντέτα» με συγκεκριμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως σε εκείνα που έχουν βρεθεί πολλαπλά εκτεθειμένα, εξαιτίας των επιλογών τους.

Το ζητούμενο, όμως, για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι το να δημιουργήσει προβλήματα στον ίδιο τον πρωθυπουργό «χτυπώντας» τους συγκεκριμένους υπουργούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν δρουν μονομερώς, αλλά πάντα υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που επιχειρεί να τον τοποθετήσει στο κάδρο των ευθυνών, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

«48 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Πικάσο κατάφερε να φιλοτεχνήσει το καλύτερο πορτρέτο του κ. Χρυσοχοΐδη και του αβάσταχτου ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης των "αρίστων"», έγραψε χθες στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την επιστροφή του πίνακα του Πικάσο που είχε κλαπεί, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη.

Είναι δεδομένο πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο της Κουμουνδούρου. Οι πολλαπλές αποτυχίες στο ζήτημα της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα, αλλά και το γεγονός πως προτίμησε να εστιάσει στη καταστολή των εργαζόμενων και τη στοχοποίηση των νέων, τον έχουν μετατρέψει στον αγαπημένο «σάκο του μποξ» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει επί προσωπικού τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς το μείζον ζήτημα του διαχωρισμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, όλη αυτή η συζήτηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, που δεν είναι άλλο παρά ο διχασμός των πολιτών, έτσι ώστε το Μαξίμου να αντιμετωπίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις αντιδράσεις που πιστεύουν ότι θα προκαλέσουν στους πολίτες, στο άμεσο μέλλον, μία σειρά από πρόσφατες νομοθετικές του πρωτοβουλίες.

Αυτός είναι και ο λόγος που καλεί προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κάνει τέτοιες σκέψεις. Μάλιστα, προκειμένου να μην τον κατηγορήσουν ότι «φλερτάρει» με τους αντιεμβολιαστές, τόσο ο ίδιος, όσο και όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Όμως, από τη πρώτη στιγμή έχει καταστήσει σαφές, ότι οι προσπάθειες διαχωρισμού των πολιτών σε εμβολιασμένου και μη, θα τον βρουν απέναντι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί και ανοσία πληθυσμού: Μύθοι και πραγματικότητα - Πόσο έτοιμοι είμαστε για το 4ο κύμα;