ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Δ. Πιπεργιάς από το ΠΑΣΟΚ

Παραιτήθηκε ο Δ. Πιπεργιάς από το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Πιπεργιάς.

Με επιστολή του προς τον Γραμματέα του κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο κ. Πιπεργιάς ασκεί έντονη κριτική στις επιλογές του κόμματος, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει «άδειο πουκάμισο».

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής Ευβοίας υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ υποκατέστησε την πολιτική με την «επικοινωνία και την μοιρολατρική θεωρία του μικρότερου κακού. Διέλυσε τις οργανώσεις που πλέον υπάρχουν μόνο στα χαρτιά». Την ίδια ώρα, οι βουλευτές λειτουργούν άλλοι καθ' υπόδειξη κι άλλοι με την απειλή της διαγραφής, ενώ οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας θεωρούν το κόμμα ως «εχθρό».

«Οι αξιωματούχοι του, υπουργοί και βουλευτές, αντί να αναζητήσουν πολιτικές συμβατές με τις διακηρύξεις του και να επιδιώξουν την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, επιδίδονται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν στην επομένη μέρα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το «άδειο πουκάμισο» για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους», τονίζει ο κ. Πιπεργιάς.

Επίσης, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «μεταλλάχτηκε σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας και μηχανισμός εφαρμογής τους».