ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Ποια είναι τα πρόσωπα που συζητούν στο Μαξίμου για να αντικαταστήσουν τον κ. Βενιζέλο

Ενδεχομένως και την Κυριακή το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να υποβάλλει την παραίτηση του από την κυβέρνηση στον πρωθυπουργό.

Τουλάχιστον, γι αυτό το ενδεχόμενο ετοιμάζονται από τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκονται προς αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι αυτό που προβλέπει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει και το συγκεκριμένο πόστο.

Η αρχική εκτίμηση πως θα ήταν προσφορότερο να μετακινηθεί στο Οικονομικών κάποιο νυν κυβερνητικό στέλεχος, που δεν θα έχει πολιτικές φιλοδοξίες, υπό την έννοια ότι δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική περίοδο καθόλου, αρχικά φάνηκε να επικρατεί ως άποψη.

Ωστόσο, γρήγορα αποδείχθηκε ότι θα ήταν χρονοβόρο. Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν είναι έμπειρο, περί τα οικονομικά, όπως, για παράδειγμα, ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, θα απαιτούνταν ένα χρονικό διάστημα για να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον και να πληροφορηθεί κρίσιμες λεπτομέρειες.

Αυτή η χρονική πολυτέλεια, όμως, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει γι αυτό και αποφασίσθηκε να αναλάβει κι αυτό το χαρτοφυλάκιο ο κ. Παπαδήμος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μάλλον τη Δευτέρα κι εφόσον βεβαίως ο κ. Βενιζέλος μετά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα υποβάλλει την παραίτηση του από το υπουργείο αλλά και από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για να ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του.

Άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ευκαιρίας δοθείσης, δεν πρόκειται να γίνουν, αφού πλέον τα χρονικά περιθώρια της παρούσας κυβέρνησης είναι κάτι παραπάνω από στενά. Για την ακρίβεια, εξαντλούνται.