ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φέρτε πίσω τα ακίνητα του Βατοπεδίου» από 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Φέρτε πίσω τα ακίνητα του Βατοπεδίου» από 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Να επανέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου όλα τα ακίνητα της Μονής Βατοπεδίου τα οποία απέκτησε μετα τις ανταλλαγές με την λίμνη Βιστωνίδα ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Πειραιά Μανώλη Μπεντενιώτη ο οποίος τονίζει ««Το Δημόσιο με αγωγή έχει ζητήσει την ακύρωση των συμβάσεων, όμως η ,Βουλή είναι σκόπιμο να αποφασίσει την νομοθετική επίλυση του ζητήματος, αφού αυτό είναι σαφής έκφραση του περί δικαίου αισθήματος του λαού».

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το Υπουργείο θα κάνει δεκτή την τροπολογία ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των ακινήτων που αντηλλάγησαν με την Μονή Βατοπεδίου ήταν ακίνητα που ανήκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δόθηκαν στην Μονή με αντάλλαγμα την λίμνη Βιστωνίδα.

Επιπροσθέτως, οι βουλευτές που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση αποδέχτηκαν ομόφωνα ότι η κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας ανήκει στο Δημόσιο.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία είναι οι : Βασίλης
Γερανίδης, Μανώλης Μπεντενιώτης, Δημήτρης Τσιρώνης, Δημήτρης
Παπουτσής, Σήφης Βαλυράκης, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκος Ζωίδης, Δημήτρης
Καρύδης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιάννης Διαμαντίδης, Μανώλης Στρατάκης,
Ελένη Τσιαούση, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.