ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί - Ενδέχεται νέα παράταση στο «Τουρισμός για όλους»

Θεοχάρης τουρισμός μέτρα
INTIME

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για την τουριστική κίνηση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την αιδσιοδοξία του για την φετινή τουριστική κίνηση στην χώρα, ενώ μίλησε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», καθώς και το ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η καραντίνα σε ταξιδιώτες.

Αρχικά, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «δεδομένου των συνθηκών η χώρα πάει πάρα πολύ καλά. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, ο κ. Θεοχάρης απάντησε πως «θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση».

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και πως αυτό επηρεάζει τον τουρισμό, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να παρακολουθείται στενά» και πρόσθεσε ότι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί, γιατί δεν θέλουμε οι άλλες χώρες να μας βάλουν σε καραντίνες. Αν συνεχίσει η αύξηση κρουσμάτων δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την φετινή κίνηση στον τουρισμό, καθώς όπως είπε η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπε η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί γι’ αυτό και είμαστε επιθυμητοί ξανά». «Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα και να κρατήσουμε τα κρούσματα για να έρθει ο κόσμος», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: Το καλό, το ενδιάμεσο και το πολύ κακό σενάριο για την πανδημία του κορονοϊού τον Αύγουστο