ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κινήσεις Βενιζέλου ενόψει της εκλογής του

Οι κινήσεις Βενιζέλου ενόψει της εκλογής του

Αμέσως μετά παραιτείται από υπ.Οικονομικών και αναλαμβάνει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει και ο μηχανισμός του κόμματος βρίσκεται επί ποδός για τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Τα στελέχη του κόμματος ανησυχούν για το ποσοστό συμμετοχής των μελών και φίλων στις εκλογές, καθώς πολλοί το χαρακτηρίζουν και ως βαρόμετρο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές.

Μπορεί η μοναδική υποψηφιότητα του Ευ. Βενιζέλου να μην προκαλεί το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του κόμματος, ωστόσο στην Ιπποκράτους θεωρούν πολύ σημαντική τη συμμετοχή, προκειμένου αν επιτευχθεί ο στόχος της συσπείρωσης πριν στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Κάποιοι βέβαια ανησυχούν και για πιθανά ενδεχόμενα αποδοκιμασιών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, οι κατά τόπους οργανώσεις έχουν επιδιώξει να υπάρξει συνεννόηση με τις δυνάμεις των λοιπών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών, προκειμένου να μην εκδηλωθούν φαινόμενα βίας ή έκτροπα, με αποδοκιμασίες κατά συγκεκριμένων προσώπων ή μελών του ΠαΣοΚ.

Η διαδικασία ξεκινά στις 09:00 το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώνεται στις 17:00 το απόγευμα, ενώ εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα βγουν νωρίς, δεδομένου ότι μοναδικός υποψήφιος είναι ο κ. Βενιζέλος.

Κάλπες σε 768 κέντρα

Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις τις Επιτροπής Καταστατικού του ΠαΣοΚ αποφασίστηκε ότι θα λειτουργήσουν συνολικά 768 εκλογικά κέντρα στα οποία θα στηθούν 1074 κάλπες.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αφού παραληφθούν από το ηλεκτρονικό σύστημα και πιστοποιηθούν οι εγγραφές του 25% των ψηφοδελτίων.

Τίτλοι τέλους για τον Γ. Παπανδρέου

Μπορεί πριν μερικές μέρες ο κ. Βενιζέλος να χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου «κόσμημα» που θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, ωστόσο σήμερα πέφτει και τυπικά η αυλαία για τον πρώην πρωθυπουργό στον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει σήμερα στις 17:00 το απόγευμα την τελευταία του συνάντηση υπό την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.