ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει απολύσεις στο Δημόσιο με πρόσχημα τον εμβολιασμό

ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση απολύσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι επαναφέρουν το θέμα των απολύσεων με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

«Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη από χθες παίζουν την κολοκυθιά, με τον έναν να ανοίγει θέμα απολύσεων και τον άλλον να το κλείνει. Τελευταία κρούσματα οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, τους οποίους επιχείρησε να διαψεύσει η κ. Πελώνη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης να βάλει τέλος στην κοροϊδία. Με πρόσχημα τον εμβολιασμό βρήκε ευκαιρία να επαναφέρει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Είναι εξάλλου το μόνο στο οποίο έχει "πετύχει" στο παρελθόν», καταλήγει.

Βορίδης: Στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα εμβολιαστούν

Για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το τι θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι, εκτός και αν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, για όσους δημόσιους υπαλλήλους, σε κλάδους που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, δεν εμβολιαστούν προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα σχετικά με το θέμα πιθανής απόλυσης, τόνισε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Ωστόσο, το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.»

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός από τον δείκτη μεταδοτικότητας - Οι 7 προορισμοί που χτυπούν «καμπανάκι»