ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος: Τέλος οι «κηπουροί» από το ΠΑΣΟΚ

Α. Λοβέρδος: Τέλος οι «κηπουροί» από το ΠΑΣΟΚ

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει «κηπουρούς», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κηπουροί δεν θα υπάρξουν υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου», τονίζει ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη «Real News», προσθέτοντας ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι πραγματικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανασύνταξή του, ενώ θεωρεί αυτονόητο ότι στη νέα ηγετική ομάδα θα μετέχουν κορυφαία στελέχη, που θα εκπροσωπούν όλες τις τάσεις στο εσωτερικό του κινήματος.

«Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ευθύνης» υπογραμμίζει, καλώντας κάθε πολίτη ξεχωριστά να μετάσχει στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου, μετά την οποία εκτιμά ότι η επιρροή του κόμματος θα αρχίσει να αυξάνεται. «Το ΠΑΣΟΚ το κόστος το έχει ήδη πληρώσει», υποστηρίζει.

Για Κατσέλη-Καστανίδη

Αιχμές αφήνει ο υπουργός Υγείας και για τους Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδη, που προχώρησαν στη συγκρότηση της «Κοινωνικής Συμφωνίας», καθώς υπενθυμίζει ότι και οι δύο όχι μόνον ψήφισαν όλα τα δύσκολα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά ήταν και πολύ στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.

Να καταργηθούν τα πολυάριθμα όργανα

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος προτείνει την κατάργηση των πολυάριθμων οργάνων, στα οποία «τύποις όλοι συμμετέχουν», αλλά στην ουσία οδηγούν στην εξαφάνιση της δυναμικής του καθενός.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ερωτηθείς για τα σενάρια συγκυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι προ των εκλογών κανένα κόμμα δεν θα αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα τι σκοπεύει να πράξει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, όσον αφορά στη συγκρότηση και τη στήριξη της κυβέρνησης.