Α. Διαμαντοπούλου: Ελπίζω ότι θα επικρατήσει αίσθημα ευθύνης

Newsroom Newsroom

Α. Διαμαντοπούλου: Ελπίζω ότι θα επικρατήσει αίσθημα ευθύνης

Να δείξουν αίσθηση εθνικής ευθύνης ζήτησε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου από τους ναυτεργάτες.

Λίγο μετά το ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ της κ. Διαμαντοπούλου και εκπροσώπων της ΠΝΟ, η υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι έγινε εξαντλητική συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, από την οποία προέκυψαν απαντήσεις και διασφαλίσεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, αλλά και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα ιδιαίτερα ταμεία.

«Ελπίζω και εύχομαι ότι θα επικρατήσει αίσθημα εθνικής ευθύνης απέναντι στα μεγάλα ζητήματα και ότι θα δεν υπάρξουν ζητήματα που θα θίξουν τους πολίτες της χώρας μας, τα νησιά μας την οικονομίας μας και τις εξαγωγές», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, αποφεύγοντας να απαντήσει αν υπάρχει θέμα πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών.

«Στόχος η βιωσιμότητα των Ταμείων»

Για διεξοδική συζήτηση με την ΠΝΟ έκανε λόγο και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, που έδωσε έμφαση στα σημαντικά προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων των ναυτεργατών.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των ταμείων και να εξασφαλίσουμε τις παροχές τους, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη περίθαλψη» υποστήριξε.

Τις επόμενες ημέρες, η συζήτηση θα συνεχιστεί, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, υπάρχουν διασφαλίσεις για τους εργαζομένους του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου.

Επίσης, ο υπουργός εργασίας διαβεβαίωσε ότι τόσο ο Οίκος Ναύτου όσο και το ΝΑΤ, που επιχορηγούνται κατά 85% από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα συνεχίσουν να επιχορηγούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved