ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθήστε από το newsbomb.gr την εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Ευ. Βενιζέλου στην ηγεσία του Κινήματος

Η μεγάλη μέρα για την αλλαγή στον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ έφτασε.

Στις 09:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες των εκλογών που θα έχουν μοναδικό υποψήφιο τον Ευ. Βενιζέλο. Η εκλογική διαδικασία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεἰ στις 17:00 το απόγευμα, ωστόσο παρατάθηκε έως τις 19:00.

Ο κ. Βενιζέλος – που είχε χθες συνάντηση με μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ - ψήφισε συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του στη Ν. Φιλαδέλφεια, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ερυθραίας.

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές, μιας και όλοι περιμένουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση γύρω από τον Ευ. Βενιζέλο.

EKLOGES

EKLOGES-DUO

Τρέμουν αποχή και επεισόδια

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να μην έχουν προηγούμενο στη μεταπολεμική περίοδο της χώρας! Εκατοντάδες πολίτες – μέλη του κόμματος σε όλη την επικράτεια έχουν στείλει σαφές μήνυμα στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν, αλλά και ότι έχουν ήδη αλλάξει κόμμα. Οι οργανώσεις είναι ερημωμένες και σε πολλές από αυτές έχουν κατέβει ακόμα και οι ταμπέλες.

Οι πιθανότητες για επεισόδια είναι μεγάλες και οι αγανακτισμένοι Έλληνες δεν μπορεί κανείς να πει πώς θα αντιδράσουν.

Ήδη στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν προετοιμαστεί για την μικρή συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία, αλλά και για να παρέμβουν με ανακοινώσεις σχετικά με κάθε ενδεχομένως βίαιο περιστατικό που θα σημειωθεί.

Το όριο που έχουν βάλει για να δηλώσουν σχετική ικανοποίηση είναι οι ογδόντα χιλιάδες ψηφοφόροι. Πάνω από εκατό χιλιάδες θα δηλώσουν ευχαριστημένοι και πάνω από εκατόν είκοσι θα θεωρήσουν πως το παιχνίδι ενός καλού ποσοστού παίζεται ακόμη.

EKLOGES-TRIA

Το όποιο αποτέλεσμα θα είναι πρόκριμα για το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Αυτό που θα βγάλουν οι κάλπες σήμερα θα είναι ένα πρώτο απτό μήνυμα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ που θα δείχνει την εκλογική του συμπεριφορά εν όψει των εκλογών στα τέλη Απριλίου (ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου).

EKLOGES-TESSERA
EKLOGES-PENTE

Πάντως ότι και να γίνει οι συνεργάτες του νέου προέδρου διαβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα τελειώνει. Οι αλλαγές που θα έρθουν από την επόμενη εβδομάδα κιόλας θα είναι ριζικές. Η προσπάθεια του Βενιζέλου να απαλλαγεί από το παρελθόν, χωρίς να διώξει περισσότερο κόσμο, αλλά αντίθετα να ελκύσει κι άλλους θα είναι καθημερινή από τώρα και στο εξής.

Δείτε που μπορείτε να ψηφίσετε: