ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντά στο Βενιζέλο θέλει να μείνει ο Γιώργος

Κοντά στο Βενιζέλο θέλει να μείνει ο Γιώργος

«Θερμό» ήταν το κλίμα μεταξύ Βενιζέλου – Παπανδρέου στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώθηκε η τελετη παράδοσης – παραλαβής μεταξύ Παπανδρέου – Βενιζέλου για την τυπική αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ.

Το ραντεβού τους διήρκησε για περίπου 2 ώρες και ακολούθησαν θερμές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για μια νέα αρχή και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Θα είμαι κοντά στην νέα ηγεσία, με την οποία δουλέψαμε επιτυχημένα μαζί τον τελευταίο καιρό» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης τόνισε ότι η προσπάθεια Βενιζέλου θα είναι καθοριστική για την χώρα , η οποία χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πυλώνας σταθερότητας για την Ελλάδα.

«Είναι μια νέα αρχή και για τους δύο μας, εύχομαι στον Βαγγέλη Βενιζέλο πολύ καλή επιτυχία. Όπως δουλέψαμε μαζί, ιδιαίτερα τους τελευταίους κρίσιμους μήνες για την ολοκλήρωση της πιο καθοριστικής φάσης, ώστε να βάλουμε την χώρα σε τροχιά σιγουριάς, ανάκαμψης και ελπίδας, έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε μια στενή συνεργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

«Εγώ ως απλός πολίτης, αλλά πάντα στέλεχος του Κινήματος να είμαι κοντά στην προσπάθεια της νέας ηγεσίας», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «όπως ήταν καθοριστική η προσφορά του Βαγγέλη Βενιζέλου για την κυβέρνηση και τη χώρα, έτσι πιστεύω ότι θα είναι και για το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε την συνειδητοποίηση εκ μέρους όλων των πολιτών, ότι «είμαστε εμείς και κανένας “σωτήρας”, που θα αλλάξουμε την χώρα μας, μέσα από την δική μας στάση», ενώ υπενθύμισε και ρήση του Μαχάτμα Γκάντι, ότι «η αλλαγή ξεκινά από τον εαυτό μας», προσθέτοντας ότι «ελπίζω με την δική μου στάση να επιβεβαίωσα τη ρήση αυτή».

«Γι' αυτά έχει αναλάβει σημαντικές και νέες ευθύνες ο Βαγγέλης Βενιζέλος» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αναφορά και στις εξελίξεις στην Ευρώπη και ειδικά στις Γαλλικές εκλογές και τάχθηκε στο πλευρό του Φρανσουά Ολαντ.

Τέλος χαιρέτισε την χθεσινή εκλογική διαδικασία την οποία χαρακτήρισε ως πρωτοπορία για την Ελλάδα.

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την σειρά του ανέφερε πως έχει πλήρη επίγνωση του βάρους που αναλαμβάνει , κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του, για την απλότητα των μηνυμάτων του χθες και σήμερα και για την ετοιμότητά του να είναι στο πλευρό της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ», είπε από τη μεριά του ο νέος πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η βάση μας έδωσε μήνυμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα στερεότυπα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Μπαίνουμε στην μάχη των εκλογών για να ξαναγράψουμε τους κανόνες λειτουργίας του κράτους. Πρέπει να ανασυντάξουμε την χωρά, το ΠΑΣΟΚ και την Ευρώπη και να μην ξανά γίνουν τα ίδια λάθη» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε τον στόχο αυτό, αρχής γενομένης από την Ελλάδα και βεβαίως θέλουμε αυτό να ισχύσει και σε άλλες χώρες, θέλουμε όλα τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, στη σκέψη και την πράξη, και τον χαρακτήρα τους» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου «τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε όλα τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί» και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ να έχει δίπλα του τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξω την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε όλες της τις πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «οι διεθνείς σχέσεις του ΠΑΣΟΚ παίζουν πάντα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, διότι αν δεν αντιλαμβανόμαστε τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, δεν μπορούμε να κάνουμε επιτυχείς και ασφαλείς επιλογές για την ίδια μας την πατρίδα».

«Η παράταξη αυτή, η παράταξη του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι μια παράταξη που σήκωσε τα βάρη και τις ευθύνες των δύσκολων περιστάσεων γιατί υπάρχει υπέρ του λαού και του έθνους και αυτή μας την βασική αποστολή θα την τιμήσουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.