ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το δήθεν «περιστατικό» στον Έβρο - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr

Ελληνικό ΥΠΕΞ
Ελληνικό ΥΠΕΞ
Intimenews

Η Αθήνα απέρριψε κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο «επεισόδιο» στον Έβρο.

Άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών και ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για το περιστατικό με τον Τούρκο διακινητή στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις της Άγκυρας και των τουρκικών ΜΜΕ και εκτός από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αν συνεχίσει την προπαγάνδα η Τουρκία θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις.

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η τουρκική προπαγάνδα

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες η Άγκυρα «έστησε» προβοκάτσια στον Έβρο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας Τούρκος πολίτης δέχθηκε ελληνικά πυρά απο την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Συγκεκριμένα, για έναν 43χρονο νεκρό Τούρκο από ελληνικά πυρά κοντά στην Αδριανούπολη, αναφέρονται με ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε μία νέα πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκρέκας στο Newsbomb: Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε απρόβλεπτη εξέλιξη στο σύστημα ηλεκτροδότησης