ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά – Παπαδήμου την Τρίτη

Συνάντηση Σαμαρά – Παπαδήμου την Τρίτη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει τη Τρίτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού, ο οποίος ήδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου το Σάββατο και με τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα.

Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των επερχόμενων εκλογών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή να δηλώνει σήμερα πως τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Οι τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογών είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μαϊου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Financial Times και τόνισε ότι ο κ. Παπαδήμος είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να τοποθετηθεί για το εάν θα έχει ρόλο μετά τις εκλογές.

Επίσης σημείωσε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προσδιορίσει το πακέτο μέτρων για το 2013 – 2014, φέρνοντας ως παράδειγμα την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα και την επανεξέταση των κοινωνικών επιδομάτων.

Είπε, ακόμη, πως η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα.