ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα

Ε. Βενιζέλος: Ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το ΠΑΣΟΚ ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το τρίπτυχο των στόχων της παράταξής του για το επόμενο διάστημα. Πρώτον, σταθερότητα κι ασφάλεια, δεύτερον, κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και τρίτον, να υπάρξει κλίμα ανάπτυξης.

«Αυτό είναι το τρίπτυχο της προοδευτικής διακυβέρνησης. Γιατί προοδευτικό, φιλολαϊκό, είναι το υπεύθυνο, το ρεαλιστικό, που προκύπτει μέσα από προσπάθεια και σχεδιασμό», τόνισε, θέτοντας ως κρίσιμο ζητούμενο «να διασταυρωθεί το μνημόνιο μ' ένα δικό μας σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας».

«Το μήνυμά μου είναι ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ήταν η αρχή. «Την Κυριακή αρχίσαμε. Φυσικά, δεν έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις. Χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε τα πάντα από την αρχή», σημείωσε, εξάροντας τους βουλευτές για τη στάση που κράτησαν την προηγούμενη διετία.

Επίθεση σε ΝΔ και Αριστερά

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της ΝΔ, όσο και κατά των κομμάτων της Αριστεράς.

«Όλες οι εκδοχές της Αριστεράς, είναι μη ρεαλιστικές. Δεν υπάρχει συγκροτημένη, εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση», ανέφερε.

«Από την άλλη πλευρά, έχουμε μια ΝΔ παλαιοκομματική, δέσμια της θεωρίας του πολιτικού κόστους, αμφίθυμη, που δεν έβαλε πλάτη επί μήνες, κι όταν αποφάσισε με μεγάλη καθυστέρηση να λάβει μέρος σε κυβερνητικό σχήμα συνευθύνης, δεν προσέφερε, γιατί παρέμεινε πιστή στη γραμμή της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. Μια ΝΔ που αφού περιπλανήθηκε σε αντιμνημονιακούς δρόμους, έρχεται να στηρίξει και να συνομολογήσει ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά με μισή ψυχή», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά ότι ξέχασε τα περί αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

«Τους ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά έχουμε απέναντί μας. Με αυτούς διαπραγματευόμασταν. Δεν περιμέναμε να επαναδιαπραγματευτούμε. Δεν φέραμε τη λύση, δεν ξεπεράσαμε την κρίση αλλά διαμορφώσαμε το πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας», προσέθεσε.

Στήριξη στην κυβέρνηση

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει πλήρως μέχρι της εκλογές την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Η στήριξή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι πλήρης και ακλόνητη», επισήμανε, προειδοποιώντας ότι το επόμενο δίμηνο δεν θα πρέπει να αποδειχθεί χαμένος χρόνος για την πατρίδα, αφού κάθε απώλεια στόχου σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο «αποδυναμώνει τη χώρα και ξεσπά στον απλό, αδύναμο πολίτη, στη μεσαία τάξη, που έχει υποστεί τεράστια πλήγματα.

«Κάποιοι ζητούν αυτοδύναμη κυβέρνηση»

«Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Κι έχουμε την υποχρέωση αυτό να το πετύχουμε. Και θα το πετύχουμε γιατί το πιστεύουμε. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.