ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα

Μητσοτάκης Χρυσοχοΐδης μάνικα φωτιές
ΙΝΤΙΜΕ/Παναγιώτης Τζάμαρος

Έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού στη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε δηλώσει πως ήταν «με τη μάνικα στο χέρι».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, έκανε έμμεση αναφορά στη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα. Το επιτελικό κράτος, συντονίζει, ορίζει προτεραιότητες, επιβλέπει. Έχει πετύχει πάρα πολλά τους τελευταίους αυτούς μήνες. Από τη διεκδίκηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, εως την επιτελική οργάνωση της επιχείρησης Ελευθερία. Το θεωρώ απολύτως απαραίτητη δομή. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε αυτά που έγιναν 25 μήνες. Αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν ούτε επιτελικό, και συχνά ούτε κράτος».

Χρυσοχοΐδης: «Ήμουν με τη μάνικα στο χέρι»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προχωρήσει χθες, Τετάρτη, στην ακόλουθη δήλωσή, απευθυνόμενος προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι.

Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Και πυροσβέστης και επιτελικός.

Συνεχώς παρών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μήλος: Σε εξέλιξη η διάσωση των 17 ναυαγών της θαλαμηγού – Βίντεο - ντοκούμεντο από την επιχείρηση