ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Μητσοτάκη στον Χρυσοχοΐδη: «Προτιμώ έναν υπουργό παρών στο πεδίο παρά εξαφανισμένο»

Στήριξη Μητσοτάκη στον Χρυσοχοΐδη: «Προτιμώ έναν υπουργό παρών στο πεδίο παρά εξαφανισμένο»
INTIME

Την στηριξή του στον Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών 

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας, μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Και από τη λειτουργία του κράτους μέχρι και την συμπεριφορά των πολιτών. Τα δεδομένα απαιτούν τολμηρές λύσεις για τις οποίες είμαι έτοιμος, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών.

Επιπλέον, ερωτηθείς για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:«Ο ρόλος ενός υπουργού στην πρώτη γραμμή δεν είναι μόνο να κατευθύνει αλλά και να βρίσκεται κοντά στις δυνάμεις. Το ποια είναι τα όρια του ρόλου μας είναι απολύτως σαφές και κατανοητό. Προτιμώ έναν υπουργό που είναι παρών στο πεδίο παρά να είναι εξαφανισμένος».

Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στρατηγική επιλογή ούτε τακτική επιλογή. Είναι μη επιλογή, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, τα στοιχεία από τον τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και εάν συνεχίσουμε έτσι θα ξεπεράσουμε τους στόχους που θέσαμε. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουμε την Οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με τον κορονοϊό στο μέλλον, ενώ προέτρεψε τον κόσμο, για άλλη μια φορά, να εμβολιαστεί.

«Το ότι διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι να μην προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Αυτά τα δυο χρόνια προωθήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις αντιμετωπίζοντας κρίσεις, πιστεύω, με αποτελεσματικότητα. Θα ήταν ένδειξη αδυναμίας και όχι ένδειξη ισχύος και αυτοπεποίθησης η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Η μικρή Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει – Η φωτογραφία που έγινε viral