ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς στο Newsbomb.gr για Ζάκυνθο: Έχουμε νέα δεδομένα – Τις επόμενες ώρες επίσημες ανακοινώσεις

Χαρδαλιάς στο Newsbomb.gr για Ζάκυνθο: Έχουμε νέα δεδομένα – Τις επόμενες ώρες επίσημες ανακοινώσεις

Ζάκυνθος: Η επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και η απόφαση μέσα στη νύχτα.

Στο… παρά πέντε του 15 Αύγουστου αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση να άρει την απόφαση για μίνι lockdown στο νησί της Ζακύνθου, που είχε επιβληθεί εξαιτίας της μεγάλης διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε επανεκτίμηση της κατάστασης, με την κυβέρνηση τελικά να αποφασίζει να μην επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στη Ζάκυνθο.

Το Newsbomb.gr και η Αμαλία Κάτζου επικοινώνησαν νωρίς το πρωί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. «Δεν θα επιβληθούν τελικά περιοριστικά μέτρα στο νησί της Ζακύνθου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα επαναξιολογήθηκαν και αποφασίστηκε πως δεν είναι αναγκαίο το μίνι lockdown στο νησί», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσιος Ακτύπης, προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση αναφορικά με την μη εφαρμογή του μίνι lockdown στο νησί:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν.»

Υπενθυμίζεται ότι χτες είχε αποφασιστεί παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Ζάκυνθο και Χανιά μέχρι τις 18 Αυγούστου. Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες υπήρξε νέα εκτίμηση της κατάστασης, και τελικά τα μέτρα αίρονται στην Ζάκυνθο και δεν θα υπάρξει παράταση.

Τα μέτρα που ισχύουν στα Χανιά:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Ανατροπή - Αίρεται η παράταση του μίνι lockdown -Ρεπορτάζ Newsbomb.gr