ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Παπαδήμος: «Προτεραιότητα η διάσωση του κέντρου της Αθήνας»

Λ. Παπαδήμος: «Προτεραιότητα η διάσωση του κέντρου της Αθήνας»

Στην ανάγκη να διασωθεί το κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κάνοντας λόγο για κορυφαία προτεραιότητα.

Απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Ξανα-σκέψου την Αθήνα», ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την αποφασιστική βούληση να ανακόψει άμεσα την πορεία απαξίωσης του κέντρου της Αθήνας. «Το οφείλουμε στους πολίτες, των οποίων η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται συνεχώς», επισήμανε.

«Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε πορεία απαξίωσης και γι΄ αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

"Ξανα-σκέψου την Αθήνα" από fon1972

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ευρωπαϊκός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση. Το πρόγραμμα έχει στόχο την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την πόλη καθώς και την αναβάθμιση και ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, από τη λεωφόρο Αμαλίας μέχρι το τέλος της Πατησίων, με άξονα την Πανεπιστημίου ενώ προβλέπει και μια νέα πλατεία Ομονοίας.

Η Πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι φιλική τόσο στον πεζό όσο και στον ποδηλάτη, χωρίς όμως να πεζοδρομηθεί, ενώ με βάση το σχέδιο, η γραμμή του τραμ θα επεκταθεί από τη λεωφόρο Αμαλίας στα Πατήσια.

redesign_athens

Οι μελέτες θα παραδοθούν σε ένα έτος, ενώ θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου, που θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο.