ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την Μέρκελ τα έβαλε ο Παπακωνσταντίνου

Με την Μέρκελ τα έβαλε ο Παπακωνσταντίνου

Ευθύνες σε όλους πλην του ιδίου απέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στην επιμονή της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, που ήταν και η πρώτη που μίλησε για το Ταμείο.

«Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι Ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα» ανέφερε ο κ. Παπακωνταντίνου στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας: «Πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαΐου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά».

Βολικό να μου τα χρεώσουν όλα

Πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε αιχμές για όσους θέλουν να του χρεώσουν ευθύνες, σημειώνοντας με νόημα «πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου», ο οποίος ήταν απλώς «μάντης κακών ειδήσεων».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η δήλωσή του περί Τιτανικού ουδεμία «απολύτως επίπτωση δεν είχε στις αγορές».

Ο ίδιος, ανέφερε, είχε να αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεοκοπίας, ενώ επέκρινε όσους δεν λένε την αλήθεια για τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας. «Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών; να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι στην Αργεντινή βγήκε ο στρατός και ο κόσμος στους δρόμους.

Η χώρα απέφυγε την πτώχευση

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και να αυξήθηκε η ύφεση, «αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!».