ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Μετεκλογική συνεργασία με προγραμματική συμφωνία

Διαμαντοπούλου: Μετεκλογική συνεργασία με προγραμματική συμφωνία

Η χώρα θα κυβερνηθεί ακόμη κι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία από τις εκλογές, εκτίμησε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, εφόσον ο ελληνικός λαός δείξει με την ψήφο του ότι ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, «η συνεργασία θα γίνει με προγραμματική συμφωνία».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η προεκλογική περίοδος θα πρέπει να είναι σύντομη και να μη χαθεί ούτε μια ημέρα. «Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα αυτή τη στιγμή, να βάλουμε τα μολύβια κάτω ούτε για ένα λεπτό», τόνισε.

Όπως ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ «έχει υποστεί κάταγμα στην πολιτική και ιδεολογική του σπονδυλική στήλη». Ως εκ τούτου, μπροστά του έχει το στοίχημα της ανάκαμψης.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής συνεργασίας και χαρακτήρισε «καταλυτική» τη στάση και τη θέση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Αριστερά «για το τι προτίθεται να κάνει, ως προς τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση. »

Επιφυλάξεις διατύπωσε η υπουργός αναφορικά με τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ, καθώς τάχθηκε υπέρ της επιστροφής τους στο κόμμα, αλλά όχι στα ψηφοδέλτια, αφού όπως ανέφερε, «η άρνηση ψήφου εκείνη την πολύ δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας».