ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Στην εργαλειοθήκη μας η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Στην εργαλειοθήκη μας η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στο Newsbomb.gr

«Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι μια επιλογή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε η απόφαση για το αν και σε ποιες ομάδες θα επεκταθεί θα προκύψει ανάλογα με τον ρυθμό της εξέλιξης των εμβολιασμών. Ειδικά για τους εμβολιασμούς είπε, δε, ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλείσει 165000 ραντεβού κάνοντας λόγο για «ικανοποιητικό ρυθμό» και προσθέτοντας ότι «θα επιδιώξουμε περισσότερους».

«Βρισκόμαστε σε ικανοποιητική τάση», κατέληξε για τους εμβολιασμούς ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ότι η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι «πάντα μια επιλογή στην εργαλειοθήκη μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε επίσης ότι η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα ληφθεί για κατηγορίες εργαζομένων με βάση τα ποσοστά εμβολιασμών σε αυτές, τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού ανάλογα με το αν έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο και τη δυνατότητα να ελεγχθεί η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας και όσον αφορά τις συνέπειες.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου είπε με αφορμή την ανακοίνωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους ότι «από τη στιγμή που η πανδημία επιμένει και η κυρίαρχη σήμερα μετάλλαξη, η «Δέλτα», είναι πιο επιθετική, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας, όσο και για την ομαλότερη λειτουργία της κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ενώ κάθε μέρα κλείνονται πολλές χιλιάδες νέα ραντεβού. Αυτό μεγαλώνει την υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε την αποκατάστασης της ζωής μας στην πληρότητά της».

«Η ζώσα κοινωνία -οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες- δεν διανοούνται πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε «αγκύλες». Ότι θα χρειαστεί να ξαναζούν με αστερίσκους. Ακούμε τη φωνή τους, συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και ανοίγουμε βήμα. Πάμε μπροστά. Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε. Θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους μας να συνεχίσουμε με την τακτική των οριζόντιων περιορισμών, από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας υψώνει ασπίδα ανοσίας μέσω του εμβολιασμού» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προχθές είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, στηριγμένης τόσο στα πορίσματα της ιατρικής όσο και στις απαιτήσεις του ελληνικού και διεθνούς δικαίου. Τα μέτρα που λάβαμε έχουν στόχο να προστατεύσουν, με διαφορετικό τρόπο, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι βρίσκονται de facto σε άλλη θέση από τους ανεμβολίαστους σε ό,τι αφορά τους κινδύνους από την πανδημία, από τη στιγμή που ο ασφαλής δωρεάν εμβολιασμός είναι άμεσα διαθέσιμος στους πάντες, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια για όλους» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προσοχή δεν επιδιώκουμε διχασμούς. Δεν βάζουμε απέναντι κανέναν. Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες. Δωρεάν εμβόλια σε όλους παρέχουμε. Όποιο επιθυμεί ο καθένας. Από αυτά με τα οποία έχουν εμβολιαστεί 4,9 δισ. άνθρωποι στον κόσμο. Από την άλλη όμως θα ήταν και ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια» κατέληξε για το θέμα ο Γιάννης Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που σκότωσε τη σύντροφό του