ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός - LIVE οι εξελίξεις: Ποιοι αλλάζουν υπουργεία - Όλα τα ονόματα

Κυριάκος Μητσοτάκης
LIVE οι εξελίξεις για τον ανασχηματισμό
INTIME NEWS

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν στις 11 το πρωί της Τρίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου - Ριζικός αναμένεται ο ανασχηματισμός 

Το Newsbomb.gr θα σας μεταδώσει έγκαιρα τις εξελίξεις γύρω από τον ανασχηματισμό που θα ανακοινωθεί σήμερα στις 11 το πρωί.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και οι αμετακίνητοι

Αναφορικά με το ποιοι θα δουν την πόρτα της εξόδου και ποιοι θα παραμείνουν, οι πληροφορίες είναι πολλές. Αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει. Για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του μετριοπαθούς υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και το όνομα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, o Γιώργος Γεραπετρίτης θα παραμείνει αμετακίνητος ως υπουργός Επικρατείας.

Δεδομένα φαίνεται να αποχωρεί από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει νέο χαρτοφυλάκιο. Άγνωστο παραμένει το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ώρα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Ερωτηματικό, επίσης, αποτελεί και το αν υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού.

Αμετακίνητοι θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Αναβαθμίζονται Γενικοί Γραμματείς

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νυν γενικοί γραμματείς να αναβαθμιστούν διά της υφυπουργοποίησης, είτε προς επιβράβευση είτε προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καράγιαννης, ο γραμματέας στο Άμυνας Αντώνης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Ο πρώτος μεγάλος ανασχηματισμός Μητσοτάκη

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων, και θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό που επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τη την αναδιάταξη των δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα είναι η επίτευξη μιας επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκε» ο δείκτης θετικότητας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Εκτός «μάχης» βγαίνουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας