ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρίνουν τις ενέργειες αξιοποίησης του Ελληνικού

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κρίνουν τις ενέργειες αξιοποίησης του Ελληνικού

Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσε Δελτίο Τύπου αναφορικά με τις ενέργειες αξιοποίησης του Ελληνικού.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

Η πρώτη εκποίηση δημόσιας γης τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά την «αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και της παράκτιας Ολυμπιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά».

Αξιοποίηση που θα επιβαρύνει περαιτέρω το ήδη υποβαθμισμένο περιβάλλον της Αθήνας, θα προσθέσει 3,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δόμησης, θα υποθηκεύσει 3 χλμ. θαλάσσιου μετώπου του Σαρωνικού, θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά το ήδη κορεσμένο οδικό δίκτυο. Αξιοποίηση που δεν συνοδεύεται από καμία οικονομοτεχνική μελέτη που να τεκμηριώνει το οικονομικό όφελος αυτής της επένδυσης και τη βιωσιμότητά της.

Πέρα όμως από την διαφωνία μας με την ουσία αυτής της «αξιοποίησης», είναι σκόπιμο να σταθούμε στις διαδικασίες που εγκαινιάζονται με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο: προσχηματική διαβούλευση, συνοπτικές διαδικασίες ψήφισης και άθλιες τροπολογίες στο παρά πέντε, στη λογική του «ό,τι περάσει».

Σοκαρισμένοι παρακολουθούμε την κυβέρνηση να αγνοεί επιδεικτικά τις θέσεις του επιστημονικού κόσμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, να καταστρατηγεί όλους τους νόμιμους κανόνες και διαδικασίες σχεδιασμού, να υπονομεύει τους στόχους του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Εμείς καλούμε τους βουλευτές να μην συναινέσουν σε αυτή την αντιδημοκρατική και αυθαίρετη άσκηση εξουσίας. Να μη συναινέσουν στην ταφόπλακα του περιβάλλοντος της Αθήνας.

Οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι δεν είναι οικόπεδα για «σκότωμα». Είναι το απόθεμα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας. Της δικής μας και των παιδιών μας.